HomeΚΡΗΤΗΤο «μπαρμπούτι» έφερε μπαράζ συλλήψεων – 15 άτομα στα κρατητήρια για ζάρια

Το «μπαρμπούτι» έφερε μπαράζ συλλήψεων – 15 άτομα στα κρατητήρια για ζάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικά ποσά ήταν τα στοιχήματα στην πράσινη τσόχα καφενείου στα Χανιά και το παράνομο παιχνίδι είχε «ανάψει». Λίγο η οικονομική κρίση που ωθεί πολλούς να δοκιμάσουν την τύχη τους και λίγο το πρόσχημα του εορταστικού εθίμου, ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν για να πέφτουν «βροχή» τα χαρτονομίσματα. Οι υπεύθυνοι του καφενείου, όπου εξελισσόταν το παράνομο παιχνίδι με τα ζάρια, είχαν φροντίσει για τη «διακριτική» διενέργειά του.  Το προσωπικό ήταν στις θέσεις του, οι τσιλιαδόροι στην πόρτα και η αδρεναλίνη των παικτών στα ύψη. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Χανίων, που χθες το απόγευμα έκαναν έφοδο στο καφενείο ενός 58χρονου Χανιώτη, συλλαμβάνοντας συνολικά 15 άτομα, 14 άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν 11 Χανιώτες ηλικίας 31 έως και 69 ετών, δύο άτομα από την Αλβανία ένας 48χρονος και ένας 42χρονος, ένας 45χρονος Σύρος και μια 41χρονη από τη Βουλγαρία, που εργαζόταν ως υπάλληλος στο καφενείο.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου, δύο άτομα που εκτελούσαν χρέη … τσιλιαδόρου στην πόρτα του καφενείου, ένας 69χρονος και ένας 62χρονος προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να εισέλθουν στο κατάστημα και ταυτόχρονα να ειδοποιήσουν τους συμμετέχοντες στο μπαρμπούτι.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, με αποτέλεσμα να αστυνομικοί να βρουν συνολικά 11 άνδρες γύρω από το τραπέζι του παιχνιδιού, τον 58χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου και τη 41χρονη υπάλληλο, επί τω έργω…

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 5.005 ευρώ που θεωρήθηκε ότι είχε προέλθει από παράνομες δραστηριότητες.

Και οι 15 συλληφθέντες, οι 11 παίκτες, οι δύο τσιλιαδόροι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και η υπάλληλος θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Χανίων ενώ την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Χανίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση