HomeΚΡΗΤΗΕλαιοραβδιστικά μηχανήματα και εργαλεία… “κάνουν φτερά” από χωριά της ενδοχώρας

Ελαιοραβδιστικά μηχανήματα και εργαλεία… “κάνουν φτερά” από χωριά της ενδοχώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στους κατοίκους αρκετών χωριών της ενδοχώρας τα απανωτά κρούσματα κλοπών, με τους δράστες να “χτυπούν” ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές και να αρπάζουν κυρίως εργαλεία και γενικότερα εξοπλισμό, που χρησιμοποιείται στο μάζωμα των ελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, γεωργικά εργαλεία, πανιά, αλλά και δοχεία με λάδι γίνονται καπνός μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς οι δράστες με δεξιοτεχνικές κινήσεις, τα ξετρυπώνουν μέσα από αποθήκες, εξοχικές κατοικίες, αλλά ακόμη και πάνω από αγροτικά αυτοκίνητα.

Η ελαιοκομική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της και οι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες αυτές, καραδοκούν, πού θα κάνουν το λάθος οι παραγωγοί και θα ξεχάσουν είτε κάποια ανασφάλιστη πόρτα είτε σε αρκετές περιπτώσεις, θα αφήσουν μηχανήματα και πανιά στο χωράφι, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα, που θα επιστρέψουν, αυτά… να έχουν κάνει φτερά!

Χαρακτηριστικό δε είναι το θράσος των δραστών, οι οποίοι ακόμη κι αν γίνουν αντιληπτοί από κάποιον περαστικό, προφασίζονται χίλιους δύο λόγους, ώστε να δικαιολογηθούν και τελικά να επιτύχουν το στόχο τους.

Οι παραγωγοί έχουν χάσει τον ύπνο τους, αφού ένας τέτοιος εξοπλισμός έχει μεγάλο κόστος και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί από την αρχή, εν μέσω και οικονομικής κρίσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση