HomeΚΡΗΤΗΈντονες αντιδράσεις φορέων και ενστόλων με φόντο… την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών

Έντονες αντιδράσεις φορέων και ενστόλων με φόντο… την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις τόσο από αστυνομικούς όσο και από τοπικούς φορείς σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών που παρουσιάζεται σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

255404

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις ήρθαν κυρίως από Δημάρχους της ενδοχώρας, οι οποίοι άκουσαν από το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη ότι τα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους είτε συγχωνεύονται είτε αποδυναμώνονται.

255415

Αν και ο κ. Αναγνωστάκης διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση, οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός μόνο θετικά αποτελέσματα δε θα έχει, αφού αστυνομικά τμήματα μετατρέπονται σε σταθμούς ή συγχωνεύονται σε άλλα.

Αλλαγές

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα αστυνομικά τμήματα Βιάννου και Ανωγείων μετατρέπονται σε σταθμούς, ενώ το ΤΑΕ Χανίων συγχωνεύεται με το ΤΑΕ Αποκορώνου.

Επίσης σχεδιάζεται η ίδρυση τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων στα Χανιά.

Όσον αφορά στο θέμα των ΤΑΕ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραμείνουν, αλλά με μειωμένη δύναμη, με τους υπόλοιπους ειδικούς φρουρούς να απορροφώνται από την ΟΠΚΕ.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε να συζητιέται η επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της αστυνομίας, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλοί από τους ενστόλους, δε θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, όπως επισημαίνουν, θα αποδυναμώσει υπηρεσίες και τμήματα, γεγονός που θα κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση