HomeΚΡΗΤΗΚάλπες και … αλληλεγγύη στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Κάλπες και … αλληλεγγύη στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών στα Χανιά και το Ηράκλειο για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Πανελλαδικού σωματείου του κλάδου. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Δεκέμβρη 2015 στην Αθήνα και στις 6 Δεκέμβρη 2015 σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο και Λάρισα.

Στο Ηράκλειο, εκτός από τις εκλογές για την κεντρική διοίκηση, θα διεξαχθεί εκλογική διαδικασία και για την προσωρινή συντονιστική επιτροπή του Παραρτήματος Ηρακλείου.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα και οι κάλπες θα έχουν στηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στη συμβολή των οδών Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη.

 Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία

Όπως διευκρινίζεται από τους διοργανωτές τα μέλη του σωματείου ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα,  διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους και με το ασφαλιστικό τους βιβλιάριο.

Βοήθεια για τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης

Παράλληλα, η εκλογική διαδικασία προσλαμβάνει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας θα γίνεται συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας που θα διατεθούν για την ενίσχυση του απεργιακού αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της Ανακύκλωσης Ηρακλείου.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως:

«Για πάνω από 1 μήνα, οι 42 απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης δίνουν αγώνα αξιοπρέπειας. Ο νέος εργολάβος αρνείται να τους επαναπροσλάβει ενώ χρόνια δούλευαν εκεί. Σκοπός της εργοδοσίας είναι αφενός, να ξεφορτωθεί εργαζομένους που συνδικαλίζονται και μάχονται για τα δικαιώματα τους και νικούν (απεργία 2012 κλπ), αφετέρου να κάνει νέες προσλήψεις με μισθούς πείνας και χωρίς κάλυψη για βαρέα και ανθυγιεινά σε ανθρώπους που ξεδιαλέγουν τα σκουπίδια με το χέρι. Βαριές ευθύνες φέρει η ιδιοκτήτρια εταιρία ΕΕΑΑ, ο δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας. Νίκη των εργαζομένων στην ανακύκλωση θα είναι νίκη όλων μας απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση