HomeΚΡΗΤΗΞανά στο… σκαμνί για την δολοφονία του φιλάθλου Γιάννη Ρουσάκη

Ξανά στο… σκαμνί για την δολοφονία του φιλάθλου Γιάννη Ρουσάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξανά στο… σκαμνί αναμένεται να κάτσουν 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Κρήτη – και όχι μόνο – τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν σε συμπλοκή οπαδών είχε δολοφονηθεί ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης.

Ο άτυχος Ρουσάκης είχε βρεθεί στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ το φθινόπωρο του 2011 σε περιοχή κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου είχε κλειστεί «ραντεβού θανάτου και επιβίωσης» ανάμεσα σε φανατικούς οπαδούς των δύο ομάδων για το ξεκαθάρισμα των … λογαριασμών τους.

Στη διάρκεια της συμπλοκής, ο 21χρονος Γιάννης δέχθηκε χτύπημα από μαχαίρι και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου τον μετέφεραν φίλοι του.

Συνολικά 12 οι κατηγορούμενοι

Η τραγική αυτή υπόθεση αναβιώνει αύριο Τετάρτη στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης όπου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν συνολικά 12 άτομα από τους 20 που είχαν δικαστεί πρωτόδικα, όλοι τους οπαδοί και των δύο ομάδων.

Στην πρώτη δίκη, 8 νεαροί είχαν αθωωθεί και στους υπόλοιπους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης έως και 4 ετών. Ο βασικός κατηγορούμενος ωστόσο, που τότε ήταν 23 χρόνων, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Λόγω της φύσης της δίκης, αναμένεται η λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας στην περιοχή γύρω από τα δικαστήρια.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται η δίκη – που εκδικάζεται την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου – να πάρει αναβολή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση