HomeΚΡΗΤΗΜε τοπικά παραδοσιακά προιόντα γέμισε το αίθριο της Λότζια

Με τοπικά παραδοσιακά προιόντα γέμισε το αίθριο της Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες Ηρακλειώτες επισκέφθηκαν σήμερα την έκθεση τοπικών αγροτικών προιόντων και προιόντων οικοτεχνίας γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και μεμονωμένων επιχειρηματιών, που φιλοξενήθηκε στο αίθριο της Λότζια.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν παραδοσιακά, ασφαλή, υγιεινά και υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα και τα είδη οικοτεχνίας – χειροτεχνίας .

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας που παράγονται στις αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

«Στηρίζουμε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας ,να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι που τα εγκατέλειψαν, αφού ανοίγονται νέες προοπτικές και να ασχοληθούν με τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και τα ξεχασμένα, που σιγά -σιγά κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους όπως τα χαρούπια και τα υποπροϊόντα που παράγονται από αυτά με την κατάλληλη επεξεργασία κ.α» υπογράμμισε ο κ.Ινιωτάκης, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα πάει μπροστά η οικονομία ,τοπική και εθνική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γυναίκες αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο της κοινωνίας μας, με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου και ιδιαίτερα σήμερα με τις κρίσιμες επιχειρηματικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στην έκθεση εκτός από τα παραδοσιακά παρουσιάστηκαν και καινοτόμα για την Κρήτη προϊόντα όπως γάλα από γαϊδουράκια, μέλι ,λάδι, τυροκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, ρακόμελο, χαρούπια, ρακί, γλυκά, κρασί, ξύδι, παξιμάδια, χαλβάς, σταφίδες κ. α ενώ συμμετείχαν γυναίκες οινοποιοί, μελισσοκόμοι, παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού διακοσμητικών και άλλων φυτών, ειδών χειροτεχνίας, σαπωνοποιίας από αγνό ελαιόλαδο και ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση