HomeΚΡΗΤΗΑπεργούν για τις μειώσεις μισθών σε γνωστή αλυσίδα σούπερ – μάρκετ

Απεργούν για τις μειώσεις μισθών σε γνωστή αλυσίδα σούπερ – μάρκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων σε γνωστή αλυσίδα σούπερ – μάρκετ στο Ηράκλειο διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών που προτείνει η εταιρία αλλά και την καμπάνια εθελούσιας εξόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εργαζομένων στα συγκεκριμένα σούπερ – μάρκετ:

Με επιτυχία και αυταπάρνηση δίνουν από τα χαράματα τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησης οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Carrefour – Μαρινόπουλος, ενάντια στις προσπάθειες της εταιρίας να περάσει σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 8% και καμπάνια εθελουσίας εξόδου.

Ο Μαρινόπουλος που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη μετά το ελληνικό δημόσιο με 13.000 εργαζόμενους, έχει το θράσος μετά το όργιο επεκτατισμού των προηγούμενων χρόνων (εξαγορά Αρβανιτίδη, Αριάδνης κλπ) να εξαργυρώνει την επιθετική του πολιτική με μειώσεις μισθών, κόψιμο επιδομάτων, απολύσεις και κλεισίματα καταστημάτων.

Βέβαια λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Την απάντηση του την πήρε από τους ίδους τους εργαζόμενους, που με αυταπάρνηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου τους και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και απάντησαν με 24ωρη απεργία στα καταστήματα του νομού όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν από τα χαράματα έξω από τα καταστήματα και τις αποθήκες έκαναν πράξη το σύνθημα «Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά» δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα καλό μήνυμα στην εργοδοσία, ότι αν δεν αποσύρει τις ατομικές συμβάσεις ο αγώνας θα ενισχυθεί και θα κλιμακωθεί με επόμενο σταθμό την απεργία στις 03/12/2015.

Στο πλευρό των εργαζομένων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης που έχοντας βιώσει την αλληλεγγύη με τον 30ημερο αγώνα τους έξω από το εργοστάσιο της ανακύκλωσης έκαναν την μάχη των εργαζομένων της Carrefour και δική τους μάχη.

Διεκδικούμε:

  • Καμία απόλυση, καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος μη χάσει τη δουλειά του.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο5θήμερο.

Σωματειακή επιτροπή εργαζομένων Carrefour – Μαρινόπουλος

της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση