HomeΚΡΗΤΗΤην Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η δίκη για τον Ρίχτερ

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η δίκη για τον Ρίχτερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν παρέστη σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Χάινς Ρίχτερ στο δικαστήριο Ρεθύμνου όπου δικάζεται η υπόθεση του Γερμανού καθηγητή για το βιβλίο του η Μάχη της Κρήτης.

Η υπόθεση είχε διακοπεί την προηγούμενη Παρασκευή μετά την ακροαματική διαδικασία με το δικαστήριο να κρίνει ως απαραίτητη την παρουσία τόσο του κ. Ρίχτερ όσο και των ακαδημαϊκών που είχαν αποφασίσει την αναγόρευση του καθηγητή.

Ωστόσο σήμερα, όχι μόνο δεν παρευρέθηκε ο κ. Χάινς αλλά ούτε και ο δικηγόρος υπεράσπισής του ενώ με έγγραφό του – όπως αναφέρει το goodnet.gr –ο δικηγόρος υπεράσπισης του Γερμανού καθηγητή κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε η δίκη να προχωρήσει με εξέταση του μάρτυρα από την πολιτική αγωγή και στη συνέχεια να διακοπεί για την επόμενη Δευτέρα οπότε και θα προχωρήσει ο ίδιος στην εξέταση του ίδιου μάρτυρα όπως ανέφερε στο έγγραφο.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε το αίτημα ασαφές, εκτιμώντας το ως αίτημα διακοπής της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει αν ο καθηγητής Ρίχτερ πρόκειται να παραστεί στη δίκη ενώ σε ότι αφορά τους καθηγητές του τμήματος πολιτικής επιστήμης του Π.Κ έχουν κληθεί και αναμένεται την επόμενη Δευτέρα να γίνει γνωστό αν θα παραστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Χάινς Ρίχτερ παραπέμφθηκε εξ αρχής σε δίκη βάσει του νόμου του 2014 ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, λόγω του περιεχομένου του βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης, το οποίο σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπομπής του συνιστούσε  «άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού σε βάρος του κρητικού λαού με εξυβριστικό περιεχόμενο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση