HomeΚΡΗΤΗΠυροβόλησαν ένα ακόμα γεράκι – Φέρει εφτά σκάγια, δύο στο κεφάλι

Πυροβόλησαν ένα ακόμα γεράκι – Φέρει εφτά σκάγια, δύο στο κεφάλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… στόχαστρο ανεγκέφαλων βρίσκονται πλέον και τα προστατευμένα είδη ζώων όπως τα γεράκια.

Τελευταία παρατηρείται μία αύξηση στα λαβωμένα γεράκια που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της Κρήτης.

ΓΕΡΑΚΙΝΑ 1

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα όταν στην λίμνη του Κουρνά – μία περιοχή που εντάσσεται στο Natura 2000 – βρέθηκε μία νεαρή γερακίνα που έφερε τραύματα από σφαίρες.

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Το άτυχο ζώο βρήκε ο Μάνος Θεοδωράκης ο οποίος κι ενημέρωσε άμεσα το ΕΚΠΑΖ με τους εθελοντές να παίρνουν το λαβωμένο ζώο και να το πηγαίνουν στο κτηνίατρο.

ΓΕΡΑΚΙΝΑ 2

Κατά τις εξετάσεις βρέθηκε ότι το – αυστηρά προστατευόμενο από το Νόμο αρπακτικό – φέρει τραύμα εισόδου στο κεφάλι, ανοιχτό κάταγμα στο δεξί βραχιόνιο και πρόβλημα όρασης στο δεξί μάτι. Στον ακτινολογικό έλεγχο που ακολούθησε  διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμη στο σώμα του επτά σκάγια, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι.  Το άτυχο πουλί μέχρι και την στιγμή αυτή δίνει μάχη για την ζωή του.

ΓΕΡΑΚΙΝΑ 3

Έγγραφη καταγγελία

Το ΕΚΠΑΖ προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία στις αρμόδιες Δασικές Αρχές των Χανίων, -η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Αστυνομία, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον Α΄ Κυνηγετικό σύλλογο Χανίων-, για να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να βρεθεί δράστης και να τιμωρηθεί.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ

Προβληματισμός

Τα περιστατικά πυροβολημένων αρπακτικών είναι πολλά σε ολόκληρη την Κρήτη και οφείλουν να υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι και παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους κυκλοφορούν και πυροβολούν ανεξαιρέτως ό,τι κινείται,  αδιαφορώντας για τον Νόμο και τα ζώα που καταστρέφουν.

ΕΚΠΑΖ

Το ΕΚΠΑΖ είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης αγρίων ζώων στη χώρα, με μόνιμη άδεια από το Κράτος. Λειτουργεί πανελλαδικά και ανελλιπώς για 33 χρόνια με έδρα στην Αίγινα και με εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παρακαλούμε αν βρείτε οποιοδήποτε άγριο ζώο (ανεξαιρέτως σπανιότητας) να απευθυνθείτε στον κοντινό σας εθελοντή για να αναλάβει την φροντίδα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση