HomeΚΡΗΤΗΕίχε στο σπίτι του αρχαιολογικό θησαυρό της κλασικής περιόδου, από λαθρανασκαφή

Είχε στο σπίτι του αρχαιολογικό θησαυρό της κλασικής περιόδου, από λαθρανασκαφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έναν αρχαιολογικό θησαυρό είχε στην κατοχή του 67χρονος συνταξιούχος από τα Χανιά, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καντάνου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος σε συνεργασία με κλιμάκιο αρχαιολόγων από την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 67χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 15 πήλινους αμφορείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων από την αυτοψία που έγινε επί τόπου, πρόκειται για αμφορείς της κλασικής περιόδου, του 4ου αιώνα π.Χ. .

arxaiokaphleia

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 67χρονος φαίνεται πως βρήκε το θησαυρό που είχε στο σπίτι του μετά από  λαθρανασκαφή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, ενώ πρόθεσή του ήταν να διοχετεύσει τα ευρήματα στην «αγορά» έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.

Οι πήλινοι αμφορείς μεταφέρθηκαν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιστημονική πραγματογνωμοσύνη, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση