HomeΚΡΗΤΗΒ.Κεγκέρογλου: “Να συνεχιστεί η επιτυχημένη λειτουργία της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ”

Β.Κεγκέρογλου: “Να συνεχιστεί η επιτυχημένη λειτουργία της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διασφάλιση της συνέχισης της επιτυχημένης λειτουργίας της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο ζήτησε με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Σε απόγνωση έχουν περιέλθει εκπαιδευτικοί και μαθητές του συστήματος μαθητείας του ΟΑΕΔ από τις άγνωστες προθέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων. Η ανακοίνωση που θέλει να μην γίνονται εγγραφές από την επόμενη χρονιά προβληματίζει τους εκπαιδευτικούς και συνάμα αφήνει έωλους τους μαθητές που φοιτούν τώρα στις κατά τόπους σχολές του ΟΑΕΔ, αφού δεν ξέρουν αν αύριο τα πτυχία τους έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εμβρόντητα είναι και τα μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ αλλά και ολόκληρη η κοινωνία καθώς το σύστημα μαθητείας έχει αξιολογηθεί πολλαπλώς και αδιαμφισβήτητα αποτελεί βασικό πυλώνα της σύγχρονης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επειδή η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και συνθλίβει το μέλλον όσων φοιτούν σ’ αυτές, ενόψει μάλιστα των κινητοποιήσεων που εξαγγέλλουν γονείς και μαθητές και . Ερωτάστε κ. Υπουργοί Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση