HomeΚΡΗΤΗ«Να δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες που έχασαν τη ρύθμιση για χρέη στο ΙΚΑ»

«Να δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες που έχασαν τη ρύθμιση για χρέη στο ΙΚΑ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την εκ νέου δυνατότητα ρύθμισης για χρέη στο ΙΚΑ των εργοδοτών που την έχασαν .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων έχει βγει ήδη το 30% των εργοδοτών που υπέβαλε αίτηση στο ΙΚΑ.

Το γεγονός αυτό οδηγεί το ΙΚΑ σε απώλειες της τάξης του 1 δις  ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 33.972 οφειλέτες σε σύνολο 113.932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων, σταμάτησαν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση και το ΙΚΑ έσοδα πάνω από ένα δις ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει σε βάθος χρόνου μέσω του ν. 4321/15.

Επειδή τα έσοδα που θα απολέσει το ΙΚΑ από τους εργοδότες που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι πολύ σημαντικά και

επειδή μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον δικαιολογείται η δυσκολία των εργοδοτών να εκπληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

Προτίθεται το Υπουργείο να πάρει συγκεκριμένη πρωτοβουλία έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα στο μεγάλο ποσοστό αυτό των εργοδοτών να μπουν εκ νέου στη ρύθμιση;

Διαφήμιση
Διαφήμιση