HomeΚΡΗΤΗΧωρίς δάσκαλο το δημοτικό της Ελιάς – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Χωρίς δάσκαλο το δημοτικό της Ελιάς – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυόμιση μήνες  μετά το πρώτο… κουδούνι και το δημοτικό της Ελιάς είναι χωρίς δάσκαλο στην πρώτη δημοτικού.

Οι γονείς του σχολείου έχουν κάνει ότι μπορούν από την μεριά τους αλλά και πάλι λύση δεν βλέπουν στον ορίζοντα.

Πριν λίγες ημέρες παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στην διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας Κρήτης ζητώντας άμεσα να λυθεί το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι.

Σήμερα απευθύνουν ανοιχτή επιστολή προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελιάς απευθύνεται σε εσάς, στα πλαίσια των προσπαθειών του για κάλυψη του κενού της έλλειψης δασκάλου στην πρώτη δημοτικού. Η πρώτη δημοτικού έχει μείνει χωρίς δάσκαλο εδώ και ένα μήνα, και συγκεκριμένα από τις 28-10-15 που αποχώρησε η δασκάλα με άδεια επαπειλούμενης κύησης.

Στις 13-11-15 παραδώσαμε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στον κ. Άρη Βαλατίδη (αρ. πρωτ. 010/12-11-15), σύμφωνα με τον οποίο έχει οριστεί δασκάλα με βελτίωση θέσης, οπότε απομένει ο ορισμός αντικαταστάτριας της στο σχολείο που ήδη βρίσκεται.

Απευθυνθήκαμε εγγράφως στην Περιφερειακή Διοίκηση και συγκεκριμένα στον κ. Τερζάκη (αρ. πρωτ. 011/16-11-15), εκφράζοντας την αγανάκτηση των γονέων και μαθητών του σχολείου και το αίτημά μας για άμεση κάλυψη της θέσης.

Επισκεφτήκαμε ξανά μαζί με αντιπροσωπεία των γονέων την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 23-11-15, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει πρόσληψη εκπαιδευτικών στις 24-11-15.

Στις 24-11-15 ανακοινώθηκε η πρόσληψη δασκάλων, δύο από τους οποίους προσελήφθησαν στο Ηράκλειο. Επισημαίνουμε ότι στον προηγούμενο διορισμό αναπληρωτών καλύφθηκαν 20 θέσεις στο Ηράκλειο, χωρίς να καλυφθεί το κενό της πρώτης Δημοτικού του σχολείου μας.

Η πρώτη τάξη είναι καθοριστικής σημασίας για την ένταξη και την προσαρμογή του παιδιού στο Δημοτικό. Τα παιδιά ήδη έχουν υποστεί ζημιά από την παρατεταμένη αναμονή και τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Για τους λόγους αυτούς η ανάγκη για τοποθέτηση δασκάλου στην πρώτη δημοτικού του σχολείου είναι επιτακτική.

Δεδομένου του ότι και κατά το παρελθόν έχουμε λάβει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις χωρίς αποτέλεσμα, ενημερώνουμε για την πρόθεσή μας να προβούμε σε κινητοποιήσεις αν δεν καλυφθεί το κενό της πρώτης δημοτικού με τους δασκάλους που τοποθετούνται έως και την Παρασκευή 27 -11-15.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα και αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στη μάθηση. Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων και κυρίως της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ηρακλείου η οποία γνωρίζει την αναγκαιότητα κάλυψης του κενού της πρώτης δημοτικού.

Τον αγώνα μας στηρίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου με την παρουσία της στο πλευρό μας σε όλες μας τις κινητοποιήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση