HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Καταργούν στην πράξη τη Συνθήκη Σένγκεν

Ν. Μαριάς: Καταργούν στην πράξη τη Συνθήκη Σένγκεν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Ευρώπη ζει μία ψυχολογία φόβου και τρόμου αντίστοιχη με εκείνη που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου της Αμερικής» είπε μιλώντας στις 23/11/2015 στο ρ/σ «Λαμία FΜ 1» ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο ο Νότης Μαριάς διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά χθες υπέστη έλεγχο διαβατηρίων και στο σημείο προσγείωσης της πτήσης του, δηλαδή πέρα από τον έλεγχο των Αθηνών, υπήρξε έλεγχος διαβατηρίων και στο σημείο προορισμού, στο Στρασβούργο. «Αυτό σημαίνει –είπε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής- επανασύσταση των ελέγχων και στην πράξη συνεπάγεται κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν».

Μιλώντας για το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και τις πρόσφατες ευνοϊκές εξελίξεις ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι είναι σταθερή του επιδίωξη η προώθηση της Εθνικής αυτής υπόθεσης και πρόσθεσε πως η προχθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τη Λαμία ότι οι Γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικά επιδιώξιμες και δικαστικά διεκδικήσιμες ήταν ενδεικτική της σπουδαιότητας του θέματος και των προοπτικών που ανοίγονται πλέον. Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  εξήγησε ότι σύντομα η Γερμανία θα κληθεί να τοποθετηθεί και να λογοδοτήσει δημοσίως για το θέμα των αποζημιώσεων, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δέχτηκε την πρόταση του Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ερωτηθείς για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στο Λονδίνο και τις εντυπώσεις που αποκόμισε, ο Νότης Μαριάς είπε ότι αίσθησή του είναι πως η Βρετανία δεν επιδιώκει το Brexit, θέλει όμως να πετύχει καλύτερη ρύθμιση σε ζητήματα ανταγωνισμού, εσωτερικής αγοράς και μεγαλύτερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα κράτη μέλη.

Σχολιάζοντας τέλος, τα δρώμενα στην εσωτερική πολιτική σκηνή ο Νότης Μαριάς είπε ότι η ΝΔ φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα, την ώρα που δεν μπορεί ούτε πρόεδρο να εκλέξει κι η κυβέρνηση έχει πάρει μία σκληρά μνημονιακή στάση κι επιτίθεται διαρκώς στα λαϊκά συμφέροντα. «Ήρθε η ώρα για καινούρια πράγματα. Τα σημερινά πολιτικά κόμματα είναι ξεπερασμένα ήδη ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά. Ο Ελληνικός λαός επιθυμεί και θέλει κάτι διαφορετικό» κατέληξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση