HomeΚΡΗΤΗΑλλάζει ο καιρός: Νεφώσεις με νότιους ανέμους στην Κρήτη

Αλλάζει ο καιρός: Νεφώσεις με νότιους ανέμους στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας.

Παράλληλα, αναμένεται και περαιτέρω ενίσχυση των νοτιάδων στο Αιγαίο, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπου θα είναι έντονα, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 20 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ψιλόβροχου μετά το μεσημέρι κυρίως στα νότια, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση