HomeΚΡΗΤΗΣυλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της Αακύκλωσης

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της Αακύκλωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης, που βρίσκονται εδώ και 20 μέρες σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο μετά από κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων της Ανακύκλωσης, και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

anakyklosi4

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν μαζικοί φορείς και σωματεία, δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 40 εργαζομένων που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στο εργοστάσιο με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις που δούλευαν και πριν την έναρξη της νέας εργολαβίας.

«Δύσκολες συνθήκες δουλειάς»

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Χρήστος Σωκράτης, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων της Ανακύκλωσης και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης, αυτοί που τόσα χρόνια με τον «δυσβάστακτο» για τον νέο εργολάβο μισθό των 751 ευρώ, κάναμε την ανακύκλωση στο Ηράκλειο πραγματικότητα, σε μια δουλειά που «βασιλεύει» η ηπατίτιδα, αυτοί που μαζί με την πλαστική σακούλα και το πλαστικό μπουκάλι βρίσκαμε ταυτόχρονα ανθρώπινα οστά, ιατρικές σύριγγες, πτώματα ζώων, μέχρι και όλμους, δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε για το αυτονόητο. Δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Τίποτα λιγότερο.»

anakyklosi3

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με κατάληξη στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο, ο οποίος ενώ γνώριζε την πρόθεση των εργαζομένων για συνάντηση, απουσίαζε από το δημαρχείο, αδιαφόρησε επιδεικτικά για τα προβλήματα 40 οικογενειών».

 

 

 

 

 

 

anakyklosi2

anakyklosi1

Διαφήμιση
Διαφήμιση