HomeΚΡΗΤΗΜαριάς: «Να θωρακιστούν οι Ευρωπαϊκές Χαλυβουργίες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό»

Μαριάς: «Να θωρακιστούν οι Ευρωπαϊκές Χαλυβουργίες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα που θα βοηθήσουν τον τομέα της Χαλυβουργίας στην Ευρώπη να ανακάμψει και θα τον θωρακίσουν από τον παράνομο και αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται κυρίως από την Κίνα, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι «είναι γνωστό ότι οι Χαλυβουργίες σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ιδίως μετά την οικονομική κρίση του 2008, έχουμε μία κρίση ανταγωνιστικότητας, έχουμε πάρα πολλές απολύσεις, έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό από εξωτερικούς ανταγωνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  κυρίως από την Κίνα».

Επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης της απασχόλησης στην παρούσα συγκυρία, ο Νότης Μαριάς είπε πως είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι Ευρωπαϊκές χαλυβουργίες και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου ανταγωνιστικότητας δείχνουν ότι υπάρχει παράνομος και αθέμιτος ανταγωνισμός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση