HomeΚΡΗΤΗΒασίλης Λαμπρινός: «Η εθνική αντίσταση, κορυφαία στιγμή της ελληνικής ιστορίας»

Βασίλης Λαμπρινός: «Η εθνική αντίσταση, κορυφαία στιγμή της ελληνικής ιστορίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής αντίστασης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε γραπτό του μήνυμα αναφέρει:

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Με αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Άνδρες, γυναίκες, κάθε ηλικίας, παρακινημένοι από πατριωτισμό, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, σε άνισες μάχες απέναντι σε κατακτητές επαρκώς εξοπλισμένους, ανέλαβαν, με ανυπολόγιστες θυσίες, τον αγώνα εκείνων των χρόνων.

Σήμερα οι εκφραστές του Φασισμού αναδύονται και πάλι στον ευρωπαϊκό χώρο, εκεί όπου υπάρχουν ζητήματα μεταναστευτικά, φτώχεια, ανεργία, πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις, παραμερισμένα τμήματα του πληθυσμού. Χρέος των δημοκρατικών πολιτών και όσων γνωρίζουν τα καταστροφικά επακόλουθα των μεθόδων και των ιδεών του Φασισμού, είναι να αντισταθούν στην επέκταση του φαινομένου αυτού».

«Χρέος μας να εμπνευστούμε»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρινός στο μήνυμα του υπογραμμίζει ακόμη:
«Χρέος μας, επίσης, είναι να εμπνευστούμε από τους αγώνες των Ελλήνων της Αντίστασης, και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τωρινούς δύσκολους καιρούς, με ομοψυχία, θάρρος, και διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση