HomeΚΡΗΤΗΠάτησαν… Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης – Έτοιμοι για το μεγάλο συλλαλητήριο

Πάτησαν… Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης – Έτοιμοι για το μεγάλο συλλαλητήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί οι αγρότες της Κρήτης πάτησαν στην… Αθήνα και είναι έτοιμοι να βροντοφωνάξουν το μεγάλο «όχι» στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Χθες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλο το νησί επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων με σκοπό ν’ ανέβουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για όλα τα «άδικα μέτρα» που θα κληθούν να πληρώσουν.

Όπως ανέφερε στο cretapost, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, πάνω από 3.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έφυγαν από το Ηράκλειο με τα δύο πλοία της γραμμής κρατώντας στα χέρια τους μαύρες σημαίες και πανό.

254764

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω με δεσμεύεις και όχι υποσχέσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε πίσω με δεσμεύσεις και όχι με απλές υποσχέσεις, όπως αυτές που μας έδιναν όλοι όσοι έχουν διοικήσει αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο κ. Τζωρτζάκης.

254761

Μεγάλη συμμετοχή και από τα Χανιά

Μεγάλη όμως είναι η συμμετοχή των αγροτών και των κτηνοτρόφων που αναχώρησαν χθες το βράδυ από το λιμάνι των Χανίων.

«Πάνω από 700 αγρότες ταξίδεψαν χθες από τα Χανιά και είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουμε ώστε να μην περάσουν αυτά τα μέτρα», επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βουκολιών Γιώργος Μπικάκης.

AGROTES (10)

Μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος

Ραντεβού έχουν δώσει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδος στην πλατεία Συντάγματος.

Το μεγάλη πανελλήνιο παναγροτικό συλλαλητήριο αναμένεται να γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, όταν φτάσουν και οι Βορειοελλαδίτες στην Αθήνα, ενώ αντιπροσωπεία των αγροτών πρόκειται να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο θα λάβουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την υπερφορόληγηση αλλά και το ασφαλιστικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση