HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Ηρακλείου κοντά στο γαλλικό λαό, που δοκιμάζεται

Ο Δήμος Ηρακλείου κοντά στο γαλλικό λαό, που δοκιμάζεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο Γάλλο Πρέσβη στη χώρας μας, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο κ. Λαμπρινός επεσήμανε ότι τέτοιου είδους πλήγματα θίγουν βαθιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Γαλλική Επανάσταση τα διεκήρυξε πρώτη και τα καθιέρωσε.

«Σ΄ αυτόν τον πόλεμο αρχών και αξιών, προτάσσομε τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, την ισοπολιτεία. Είναι τα όπλα μας απέναντι στον σκοταδισμό των φανατικών, απέναντι στην βία από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Η Ευρώπη με τη μακρά ιστορία,  η Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν θα υποχωρήσουν και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτές τις προκλήσεις, ακριβώς για να υπερτονίσουν τη διαφορά ανάμεσα  στον φανατισμό και τον σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν. Ο ιδεολογικός πόλεμος που έχει κηρυχθεί ανάμεσα στον σκοταδισμό και την ελευθερία της έκφρασης, όποια και αν είναι τα αίτια που τον προκάλεσαν, θα έχει αναμφίβολα νικητή τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», αναφέρει ο ίδιος στο μήνυμα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση