HomeΚΡΗΤΗ«Εγώ ξέρω τι σημαίνει το Ευρωπαϊκό Σχολείο, το Ηράκλειο όμως όχι» – Τι είπε ο Kari Kivinen

«Εγώ ξέρω τι σημαίνει το Ευρωπαϊκό Σχολείο, το Ηράκλειο όμως όχι» – Τι είπε ο Kari Kivinen

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Εγώ ξέρω πολύ καλά τί σημαίνει το Ευρωπαϊκό Σχολείο για το Ηράκλειο και την Ευρώπη, δεν ξέρω  όμως αν το Ηράκλειο έχει συνειδητοποιήσει την σημασία του».

Με αυτήν την πρόταση άρχισε την συζήτηση με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ο γενικός γραμματέας των Ευρωπαϊκών Σχολείων, Kari Kivinen που βρίσκεται σήμερα στο Ηράκλειο.

Ο κ.. Kivinen επισκέφτηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σχολείο – όπου δίνει την μάχη του για την συνέχεια της λειτουργίας του – και όπως ανέφερε είδε χαμογελαστά άτομα ενώ αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που έχει.

KIVINEN (8)

«Πήγα σήμερα στο Ευρωπαϊκό Σχολείο και είδα ένα ευχάριστο περιβάλλον με χαμογελαστούς καθηγητές, γονείς και παιδιά. Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι τα παιδιά που τελειώνουν φέτος το σχολείο δεν έχουν ακόμα καθηγητή για να κάνουν χημεία», επεσήμανε ο κ. Kivinen.

KIVINEN (5)

«Πολλές πόλεις θα ήθελαν το Ευρωπαϊκό Σχολείο στην έδρα τους»

Την επισήμανση ότι πολλές πόλεις της Ευρώπης θα ήθελαν το συγκεκριμένο σχολείο στην έδρα τους ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Kivinen.

«Υπάρχουν πολλές πόλεις που θα ήθελαν στην έδρα τους το Ευρωπαϊκό Σχολείο. Τέτοιες πόλεις είναι η Μαδρίτη, το Βερολίνο κτλ. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η Πολιτεία ώστε να δώσει την απαραίτητη στήριξη. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι ένα ελιτίστικο σχολείο. Αντίθετα, είναι ένα σχολείο που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, ιδιαίτερα εδώ στο Ηράκλειο δεδομένου ότι υπάρχουν αξιόλογα ερευνητικά ιδρύματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Kivinen.

KIVINEN (4)

Τί πρέπει να κάνει η Πολιτεία

Τέλος ο κ. Kivinen απαρίθμησε τα δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να στηρίξει το συγκεκριμένο σχολείο.

KIVINEN (3)

«Δύο πράγματα πρέπει να κάνει η Πολιτεία για το Ευρωπαϊκό Σχολείο. Πρώτον πρέπει να παρέχει καθηγητές και δεύτερον πρέπει να παρέχει αίθουσες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Kivinen ενώ τάχθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

KIVINEN (2)

Διαφήμιση
Διαφήμιση