HomeΚΡΗΤΗΤέλος σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις-Μικρή «ανάσα» για τους καταστηματάρχες

Τέλος σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις-Μικρή «ανάσα» για τους καταστηματάρχες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνονται σήμερα οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου, οι οποίες διήρκησαν περίπου δέκα ημέρες.

Οι έμποροι ήλπιζαν ότι με το δεκαήμερο αυτό των εκπτώσεων θα πάρουν μια «ανάσα» και θα δουν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν με κόσμο, κάτι όμως, που συνέβη μόνο κατά τις πρώτες ημέρες έναρξης της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, αφού στη συνέχεια και μέχρι το τέλος, η αγοραστική κίνηση ήταν και πάλι μειωμένη.

EKPTOSEIS

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι πολιτικές εξελίξεις και η οικονομική  ρευστότητα που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, δεν αφήνουν τον κόσμο να ξοδέψει χρήματα, αν βέβαια αυτά υπάρχουν.

Αν και τα ποσοστά των εκπτώσεων αποτελούσαν κίνητρο για τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, οι περισσότεροι έριχναν διερευνητικές ματιές και μόνο αν χρειάζονταν κάποιο είδος, το αγόραζαν.

Για άλλη μια φορά τα καταστήματα που «κινήθηκαν» περισσότερο ήταν εκείνα με ρούχα και παπούτσια για τους μικρούς μας φίλους.

Οι έμποροι τώρα περιμένουν την περίοδο των εορτών, ώστε να αυξηθεί η αγοραστική διάθεση των καταναλωτών και να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα του προηγούμενου διαστήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση