HomeΚΡΗΤΗΤου έπεσε στο κεφάλι η πόρτα του… νεκροθαλάμου

Του έπεσε στο κεφάλι η πόρτα του… νεκροθαλάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι όταν η πόρτα του νεκροθαλάμου έπεσε στο κεφάλι ενός… τραυματιοφορέα.

Όλα έγιναν όταν ο τραυματιοφορέας τοποθετούσε ένα νεκρό στον κάτω θάλαμο. Τότε ένιωσε έναν οξύ πόνο στο κεφάλι και κατάλαβε ότι η πόρτα του νεκροθαλάμου έπεσε πάνω του.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στο νοσοκομείο με τον τραυματιοφορέα να οδηγείται στα επείγοντα.

Τα τραύματα που φέρει είναι σοβαρά, ενώ ο ίδιος δηλώνει – εμφανώς σοκαρισμένος – πως θα μπορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό να είχε αποβεί μοιραίο.

Για το περιστατικό που έζησε μιλάει ο ίδιος ο τραυματιοφορέας Γιώργος Κωστάκης, που μη μπορώντας να πιστέψει το απίστευτο και όμως αληθινό συμβάν που πέρασε, αν και στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει, να είχε χτυπήσει πολύ πιο σοβαρά. Όπως ο ίδιος λέει, «κατά τη μεταφορά του ασθενούς, ο οποίος είχε καταλήξει, στο κάτω μέρος του νεκροθάλαμου και την ώρα ακριβώς που πήγα να κλείσω την κάτω πόρτα, άνοιξε η επάνω, με αποτέλεσμα να χτυπήσω στο κεφάλι μου. Θα μπορούσε όμως να είχε κινδυνεύσει η ζωή μου από αυτό το ατύχημα, καθώς ήταν πολύ πιθανόν το χερούλι της πόρτας να είχε καρφωθεί στο κεφάλι μου».

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους για την  μη συντήρηση του νοσοκομείου

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου επαναφέρει στην επικαιρότητα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα με κορυφαίο αυτό της μη συντήρησής του.

«Το νοσοκομείο δεν έχει τις καλύτερες δυνατές τεχνικές υποδομές, ενώ και τα μηχανήματα που διαθέτει είναι πάρα πολύ παλιά, ξεπερνώντας σε χρήση ακόμα και την 30ετία», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης.

Από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι έγινε αμέσως έλεγχος και δεν εντοπίστηκε κάποια τεχνική βλάβη.

«Ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, καθώς δεν είχε κλείσει καλά η πόρτα του θαλάμου, με αποτέλεσμα να ανοίξει μόνη της τη στιγμή εκείνη. Στο σημείο πήγε επιτόπου η Τεχνική Υπηρεσία, όπου και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα στην πόρτα, απλώς δεν είχε κλείσει καλά», τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Μανόλης Μακρονικολάκης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση