HomeΚΡΗΤΗΣεμινάριο για την Πολιτική Προστασία στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω

Σεμινάριο για την Πολιτική Προστασία στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου.

DSCN3107 (2)

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου παρευρέθηκαν μέλη όλων των οργανωμένων εθελοντικών ομάδων διασωστών, εργαζόμενοι κ.α . Τα θέματα που αναλύθηκαν σήμερα είναι τα εξής:

Αστικές πυρκαγιές

Διάσωση σε αστικό περιβάλλον

Ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από καταστροφές

Πρόβλεψη καιρικών φαινομένων

Ειδικοί και επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα που πρέπει οι διασώστες να προσέξουν σε κάθε φυσική ή τεχνητή καταστροφή ,ενώ οι συμμετέχοντες συμμετείχαν με ερωτήσεις και διάφορα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί,  στις εγκαταστάσεις της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ) στη ΒΙ.ΠΕ.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκαν ο Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου κ. Μ.Δαμουλάκης ,ο πολιτικός προϊστάμενος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ.ΜαρίνοςΠατακός, η Δ/ντρια Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Ε.Τσαγκαράκη ,Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων,ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Νίκος Καλογιαννάκης ,ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κ.Δημήτρης Προνάκης κ.α

Διαφήμιση
Διαφήμιση