HomeΚΡΗΤΗΜε αφετηρία τα Χανιά, πανελλαδική καμπάνια για τη στείρωση των αδέσποτων

Με αφετηρία τα Χανιά, πανελλαδική καμπάνια για τη στείρωση των αδέσποτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη πηγή αδέσποτων ζώων προέρχεται από τις εγκαταλείψεις των δεσποζόμενων ζώων και των χιλιάδων κουταβιών που παρατούν οι ανεύθυνοι κηδεμόνες όταν το ζώο τους γεννήσει είτε γιατί δεν το στειρώνουν, είτε γιατί δεν μεριμνούν να το προστατέψουν τις επίμαχες μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και ανεξέλεγκτες γεννήσεις.

Πρωτοβουλία με πανελλήνια… εμβέλεια

Για το λόγο αυτό, ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία τω Ζώω» ξεκινά πανελλαδική καμπάνια ευαισθητοποίησης, δημιουργίας ένα ενημερωτικό σποτ, με τη βοήθεια της Νέας Τηλεόρασης, το οποίο μεταδίδεται πανελλαδικά σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, μετά από τη σχετική έγκριση του ΕΣΡ.

Προηγούμενες δράσεις

Το προηγούμενο δίμηνο ο σύλλογος των Χανίων υλοποίησε 100 στειρώσεις δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά. Μεταξύ άλλων στειρώθηκαν σκυλάκια κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Όλα τα χρήματα ήταν χορηγία από ιδιώτες ενώ τα ζώα αυτά σημάνθηκαν και καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων του ΠΚΣ.

Μια ιστορία ανθρωπιάς

Το κόστος της σήμανσης των ζώων ήταν χορηγία της φίλης του συλλόγου Νατάσσας Τζάνη-Μαστραχά, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά η οικογένειά και οι φίλοι της σεβάστηκαν την τελευταία της επιθυμία που ήταν να γίνει δωρεά αντί στεφάνου στο φιλοζωικό σύλλογο των Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση