HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για τα οδικά έργα στην Κρήτη

Ο Λ. Αυγενάκης για τα οδικά έργα στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κάνει λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης για τα οδικά έργα στην Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι την στιγμή που δεν έχει καν εγκριθεί το νέο ΕΣΠΑ, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης με βεβαιότητα δηλώνει ότι μεταφέρονται στο νέο ΕΣΠΑ ή ως έργα γέφυρες 672 έργα που δεν ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Είναι δε χαρακτηριστική η αδιαφορία του για τα έργα στην Κρήτη και τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, κατά τη συνάντησή του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ και τον αντιπρόεδρο Τζόναθαν Τέιλορ, ο Υπουργός αναφερόμενος στους αυτοκινητόδρομους δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον ΒΟΑΚ, την ώρα μάλιστα που παραμένει η μεγαλύτερη και βασικότερη οδική εκκρεμότητα στη χώρα με δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο.

Επιπλέον, το οδικό τμήμα Πάνορμος – Εξάντης πηγαίνει στην επόμενη προγραμματική περίοδο προς χρηματοδότηση στερώντας από νέα έργα 74.5 εκ.€, εξαιτίας της αδράνειας της Κυβέρνησης, να δώσει λύσεις σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

Παράλληλα, το τμήμα Ηράκλειο – Μεσαρά, βγαίνει εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης, εκτός χρονοδιαγραμμάτων και θα κληθεί πάλι το ΠΔΕ να καλύψει τα λάθη και την ατολμία της Κυβέρνησης, τη στιγμή που οι Μεσαρίτες καλούνται να δείξουν υπομονή και καρτερικότητα για ένα έργο πνοής που το περιμένουν εδώ και χρόνια.

Αλήθεια, αυτό είναι το ενδιαφέρον του Κρητικού Υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη για την Κρήτη;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση