HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: «Θα κριθούμε από το πώς θα αλλάξουμε τη καθημερινότητα του λαού μας»

Ν. Ηγουμενίδης: «Θα κριθούμε από το πώς θα αλλάξουμε τη καθημερινότητα του λαού μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης της Επιτροπής ακριβώς επειδή η Ελλάδα είναι «η πιο νησιωτική χώρα της Ευρώπης. Δεν μιλάμε για μια χώρα που έχει ένα νησί και που θα δικαιολογούσε επομένως μια υποβαθμισμένη τέτοια Επιτροπή. Μιλάμε για την πιο νησιωτική χώρα της Ευρώπης».

Επισήμανε επιπλέον το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του βουλευτή στα πλαίσια της Επιτροπής: «Αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μας εδώ όχι πραγματικά σαν μια μεταφορά αιτημάτων που κουβαλάει ο καθένας από την Περιφέρεια του. Πιστεύω ότι πραγματικά δεν πάσχουμε από ωραίες ιδέες, υπάρχουν σκέψεις, προτάσεις κ.λπ.. Πιστεύω ότι αυτό από το οποίο θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητά μας, το πώς δηλαδή θα καταφέρουμε με τη δραστηριότητα της Επιτροπής να αλλάξουμε στον ένα ή τον άλλο βαθμό, περισσότερο ή λιγότερο, την καθημερινότητα του λαού μας, την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν στην Περιφέρεια της Ελλάδος, στις ορεινές περιοχές, στα νησιά».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε το επόμενο διάστημα η Επιτροπή να καλέσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα του προσφυγικού που αντιμετωπίζει ιδίως η νησιωτική χώρα, προτείνοντας «ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Μουζάλας ή κάποιος εκπρόσωπος με εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας ή τον ίδιο τον Διοικητή της Β΄ ΥΠΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι πρέπει να είναι στο σχεδιασμό της Επιτροπής, και να τους καλέσουμε να μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε στα νησιά γι’ αυτό το θέμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση