HomeΚΡΗΤΗΠροώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Meet Nature – A tourism product for Seniors to experience nature through creative and playfull learning», το οποίο στοχεύει στο να φέρει άτομα τρίτης ηλικίας σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον των Χανίων, συμμετέχει ο Δήμος Χανίων.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, Γεωργία Σαρικάκη – Αποστολάκη, τόνισε ότι οι δράσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, λόγω της δυνατότητας άμεσης επανάληψης τους κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένεται να έχουν προστιθέμενη αξία για τον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και σταδιακά να οδηγήσουν σε διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και άρση της εποχικότητας του τουρισμού.

“Τα άτομα τρίτης ηλικίας, που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, θα οδηγούνται σε προορισμούς με ιδιαίτερο φυσιολατρικό και οικολογικό ενδιαφέρον και μια ομάδα ειδικών θα τα καθοδηγεί με ευχάριστο, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο στην καλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας και της πολυμορφίας της κρητικής φύσης, χλωρίδας και πανίδας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Σαρικάκη, και παρατήρησε ότι οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε περιόδους μεσαίας και χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του τουριστικού γραφείου SPA TOURS, Σταύρος Πατεράκης, ως συντονιστής του προγράμματος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τις ενέργειες του Δήμου Χανίων αναφορικά με την προβολή του προγράμματος. “Ο Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για τα Χανιά, τα οποία διαθέτουν εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και ήπιο κλίμα, παράγοντες που τα καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό”, τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Πατεράκης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων έλαβε μέρος στην πρόταση «Meet Nature – A tourism product for Seniors to experience nature through creative and playfull learning», η οποία υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του Εκτελεστικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, η οποία και αξιολογήθηκε θετικά.

Εταίροι του προγράμματος είναι το ταξιδιωτικό γραφείο “SPA TOURS”, ως επικεφαλής/συντονιστής εταίρος, ο Δήμος Χανίων, η Ένωση ατόμων τρίτης ηλικίας “E-SENIORS– INITIATION DES SENIORS AUX NTIC ASSOCIATION” από τη Γαλλία (Παρίσι), η Ένωση ατόμων τρίτης ηλικίας “ZIVOT 90” από την Τσεχία (Praha) και το ταξιδιωτικό γραφείο “MERAK VIAGGI S.A.S.” από την Ιταλία (Μιλάνο).

Μάλιστα, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει το Σάββατο στις 7/11/2015 ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα, στο Αμφιθέατρο «Αριστοτέλης» του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), με ώρα έναρξης των εργασιών τις 10.30.

Διαφήμιση
Διαφήμιση