HomeΚΡΗΤΗΦθινοπωρινές σπορές στο πάρκο Ερυθραίας

Φθινοπωρινές σπορές στο πάρκο Ερυθραίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σημαντική δράση που φέρνει πιο κοντά τα παιδιά με τη γη, θα πραγματοποιηθεί στο «Πάρκο Ερυθραίας» στη περιοχή Άγιος Ιωάννης  – Μεσαμπελιές την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 09:00 το πρωί.
Πρόκειται για την καλλιέργεια ελεύθερου Δημοτικού χώρου και όργωμα με τον παραδοσιακό τρόπο (Άλογο – αλέτρι), σπορά παραδοσιακών σπόρων δημητριακών και φύτεμα λαχανικών ντόπιων ποικιλιών.
Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην καλλιέργεια και την σπορά θα κατασκευάσουν επίσης σκιάχτρα και θα ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες για την οικολογική καλλιέργεια της γης και την σύνδεσή της με την παράδοση.
Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας πολιτών «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ»  με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, Δημοτικών Σχολείων της περιοχής, την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.
Η δράση είναι μέρος μια προσπάθειας ανάδειξης και αξιοποίησης του υπό κατασκευή πάρκου της οδού Ερυθραίας (συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων) από την ομάδα «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ» που σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου ξεκίνησε το καλοκαίρι τον καθαρισμό από σκουπίδια και ξερά χόρτα .
Ο πρόεδρος της 4ης Κοινότητας κ. Κ. Ζερβάκης και τα μέλη του συμβουλίου προκαλούν τους δημότες να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

spores

Διαφήμιση
Διαφήμιση