HomeΚΡΗΤΗΣτο εδώλιο ξανά ο 49χρονος για την εικόνα της Καλυβιανής

Στο εδώλιο ξανά ο 49χρονος για την εικόνα της Καλυβιανής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης  η υπόθεση του 49χρονου από τη Μεσαρά που κατηγορείται ότι έκλεψε την εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τη Μονή της Καλυβιανής τον Ιούνιο του 2003.

Το δικαστήριο πρωτόδικα είχε κρίνει τον 49χρονο ένοχο για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού (τετελεσμένη και σε απόπειρα), επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 6 χρόνων. Η Έδρα όμως είχε αποφασίσει, η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι ο 49χρονος δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Όπως είχε αποφανθεί το δικαστήριο, ο 49χρονος είχε εισβάλλει τότε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται στη Μονή και άρπαξε την εικόνα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αρχές, ο 49χρονος είχε και συνεργούς, τα στοιχεία  των οποίων όμως μέχρι τώρα παραμένουν άγνωστα.

Μάλιστα οι συνεργοί του, όπως είχε προκύψει, τον περίμεναν έξω από τη μονή με αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκε ο 49χρονος μόλις άρπαξε την εικόνα και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο όπως είχε προκύψει τότε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν ξανά να αφαιρέσει την εικόνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση