HomeΚΡΗΤΗΣτηρίζει τους μαθητές η Ένωση Γονέων

Στηρίζει τους μαθητές η Ένωση Γονέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των… μαθητών τάσσεται η Ένωση Γονέων Ηρακλείου για τα τεράστια κενά που εντοπίζονται στον χώρο της πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό.

Η Ένωση Γονέων με ανακοίνωσή της στηρίζει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις των μαθητών ενώ όλοι μαζί δίνουν εκ νέου ραντεβού στους… δρόμους στις 12 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας στο Ηράκλειο, που ανέδειξαν για άλλη μια φορά  τη δύναμη του λόγου και του οργανωμένου αγώνα όταν έχει στόχους και  προοπτική. Ενάντια  σε όσους προσδοκούν – κρυφά ή φανερά –  να μας πείσουν ότι τα παιδιά μας είναι “μικρά” και “άβουλα” για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ή ότι χάνουν ώρες από τα μαθήματα.

Ποια μαθήματα και ποιες ώρες χάνονται άλλωστε, όταν  με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε (και συνεχίζεται)  με  χιλιάδες κενά,  συγχωνεύσεις- εσωτερικές συμπτύξεις τμημάτων,   χαμένες διδακτικές ώρες, κλειστά σχολεία. Τη στιγμή που τα περισσότερα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν, τη στιγμή που τα παιδιά μας στεγάζονται σε άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολικά κτίρια. Τη στιγμή που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα δημόσια σχολεία, τη στιγμή που εμείς οι γονείς καλούμαστε να βάζουμε όλα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε  ανάγκες των σχολείων. Τη στιγμή που κάθε χρόνο υποβαθμίζεται συνεχώς το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

Εμείς σαν γονείς είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας και για το δρόμο που επέλεξαν, θεωρούμε πως ελάχιστη υποχρέωσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα τους, σεβόμενοι τις συλλογικές τους αποφάσεις, αν θέλουμε να ωριμάσουν τα παιδιά μας, να μάθουν να διεκδικούν και να συν-διαμορφώνουν την κοινωνία στην οποία θέλουν να ζήσουν.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού που επιχειρήθηκε  είτε από την επίσημη πλευρά της κυβέρνησης μέσω εισαγγελέων είτε από κάποιους μεμονωμένους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων που απειλούν τα παιδιά μας γιατί τολμούν να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, να εκφράσουν την άποψή τους.

Απαιτούμε από  την κυβέρνηση  να καταργήσει  άμεσα την ΠΝΠ που ποινικοποιεί κάθε αγώνα μέσα στο σχολείο. Δεν αρκούν τα λόγια και οι υποσχέσεις, ούτε οι ανακοινώσεις καταδίκης τέτοιων φαινομένων από το στόμα του υπουργού.

Κανένας νόμος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δίκιο ενός οργανωμένου αγώνα!

Εμείς οι γονείς έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να είμαστε μαζί τους στους δίκαιους  αγώνες τους.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μπροστά στην απεργία

 στις 12 Νοέμβρη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση