HomeΚΡΗΤΗ«Ισότιμη αντιμετώπιση των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας»

«Ισότιμη αντιμετώπιση των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας εις βάρος των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να πληρωθούν όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «… στο άρθρο 29 του  υπό επεξεργασία Σ/Ν του θέματος [«Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις»] ενσωματώθηκε διάταξη του ΥΠΕΝ με τίτλο ‘Ρυθμίσεις για κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας’. Αρχικά η εν λόγω διάταξη συμπεριλήφθηκε ως άρθρο 14 στο υπό κατάθεση Ν/Σ του ΥΠΑΑΤ  ‘Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις’. Η διάταξη προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος που υποβάλαμε …. Με νέα επιστολή στο Υπουργείο την 5/6/2015  και σχόλιό μας στην διαβούλευση την 10/6/2015, προτείναμε τροποποίηση της διάταξης, ώστε να αποκατασταθούν -πέραν των όσων δεν υπέβαλαν- και οι 200 που υπέβαλλαν (ως όφειλαν) την προβλεπόμενη στην περίπτωση 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου  ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014 δήλωση διατήρησης της ιδιότητας επαγγελματία αγρότη και τιμωρήθηκαν με μείωση της τιμής και  εσόδων σε επίπεδα χαμηλότερα και από τα προβλεπόμενα του πίνακα Α της περίπτωσης 1.α της υποπαραγράφου ΙΓ.1 της παραγράφου  ΙΓ του άρθρου πρώτου του ν.4254/2014».

Στην αναφορά, επίσης, τονίζεται ότι «δεν ζητήσαμε εύνοια της πολιτείας. Ζητάμε αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης και αυταπόδεικτης αδικίας. Να δώσετε δυνατότητα στους 200-250 αγρότες να πληρωθούν όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι παραγωγοί που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Χωρίς ποινή!! Παρακαλούμε να ενσωματώσετε την πρότασή μας στο Ν/Σ στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση