HomeΚΡΗΤΗΕργατικό Κέντρο: «Να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις στους εργαζομένους της Ανακύκλωσης»

Εργατικό Κέντρο: «Να αποσυρθούν άμεσα οι μηνύσεις στους εργαζομένους της Ανακύκλωσης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου ανακύκλωσης τάσσεται η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που ζητά αφενός να τερματιστούν άμεσα οι διώξεις σε βάρος τους, λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησής τους, αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψή τους.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και επισημαίνει:

«Στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας CretaEcoPhoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. και αναλαμβάνει η εταιρία WasteSolutions με έδρα τον Ασπρόπυργο.

Σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Ανακύκλωσης αναφέρει:

«Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το σωματείο και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, η WasteSolutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και παίρνει συνεντεύξεις σε νέο προσωπικό.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συναντήσεις και με τον Δήμο Ηρακλείου και με τον εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ (που έχει την ευθύνη για τις εγκαταστάσεις και τις εργολαβίες) στα πλαίσια αλλαγής εταιρίας διαχείρισης του εργοστασίου Ανακύκλωσης.

Και οι δύο φορείς ασπάστηκαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση και τη μεταφορά όλου του προσωπικού στη νέα εταιρία με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εκφράζει την αγανάκτηση του και καλεί τη νέα εταιρεία ανακύκλωσης να προχωρήσει:

1.Άμεσα στην πρόσληψη των παλιών εργαζόμενων της ανακύκλωσης χωρίς να αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις.

  1. Στην απόσυρση των μηνύσεων και να μην προχωρήσει στις διώξεις εναντίον των εργαζομένων».
Διαφήμιση
Διαφήμιση