HomeΚΡΗΤΗΕργατικό Κέντρο Ηρακλείου: «Το προσφυγικό εντείνει την ανθρωπιστική κρίση»

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: «Το προσφυγικό εντείνει την ανθρωπιστική κρίση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκκληση στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο εντείνει την ανθρωπιστική κρίση απευθύνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «το ανθρώπινο δράμα μπορεί να μην μπορεί να μετρηθεί, όμως οι αριθμοί του πρωτοφανούς, για τις τελευταίες δεκαετίες, μεταναστευτικού ρεύματος, που χτυπάει τα ελληνικά ακριτικά νησιά αποτυπώνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει βρεθεί στο κατώφλι της ανέτοιμης – και απρόθυμης- Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ευθύνη της δύσης

Αναφερόμενη στις συνέπειες του συριακού πολέμου, η διοίκηση του ΕΚΗ σημειώνει ότι η Δύση φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη δραματική κατάσταση που έχει προκληθεί, και η εμπλοκή της στο ζήτημα, «έχει πολλαπλασιάσει μόνο μέσα σε μερικούς μήνες τον αριθμό των προσφύγων προς την Ευρώπη».

Οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών, Σύρων προσφύγων, που ξέβρασε η θάλασσα στα τουρκικά παράλια προκαλούν σοκ σε όλο τον κόσμο, τονίζεται ακόμη, δείχνοντας με σκληρό και κυνικό τρόπο το δράμα που βιώνουν οι χιλιάδες μετανάστες που παλεύουν να επιβιώσουν, ερχόμενοι προς την Ευρώπη.

Οι λάθος πολιτικές

«Όλες αυτές οι λάθος πολιτικές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ρωσίας και άλλων χωρών» σημειώνεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση «έχει κάνει τις θάλασσες της Μεσογείου ΄΄υγρό τάφο΄΄ για χιλιάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι ξεκινούν από την χώρα τους πληρώνοντας αδρά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει θέση σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα ώστε να βρεθεί λύση   για το μεταναστευτικό ζήτημα πράγμα που εντείνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση