HomeΚΡΗΤΗΝέα πεζοδρόμια αποκτά ο Πλατανιάς – Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης

Νέα πεζοδρόμια αποκτά ο Πλατανιάς – Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Πλατανιά οι εργασίες ανάπλασης και κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά, και ειδικότερα την περίοδο αυτή, στο οδικό τμήμα μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Κοντομαρίου και Μάλεμε.

Οι εργασίες οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου “ Βελτίωση Οδού Ανάπλαση Πεζοδρομίων στις Τοπικές Κοινότητες Πλατανιά, Κοντομαρίου, Μάλεμε” το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου” ξεκίνησαν εκ νέου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, από το ύψους του Ξενοδοχείου «Αegean Palace» στο Κοντομαρί και θα διαρκέσουν έως τις 30 Νοεμβρίου 2015, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες στη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιά.

platanias erga3

Διακοπή της κυκλοφορίας

Με αφορμή τις εργασίες αυτές, εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας της μίας λωρίδας για το τμήμα της Περιφερειακής οδού ΧΑΝΙΩΝ – ΚΙΣΑΜΟΥ στο Τμήμα της Εθνικής Οδού Κοντομαρί –Μάλεμε και για το λόγο αυτό η κυκλοφορία των σχημάτων και στα δυο ρεύματα της περιφερειακής οδού θα πραγματοποιείται από το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την οδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

Το έργο         

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Βελτίωση οδού – Ανάπλαση πεζοδρομιών στις Τ.Κ. Πλατανιά, Κοντομαρίου, Μάλεμε» έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.926.137 ευρώ και – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει:

platanias erga

  1. τη δημιουργία πεζοδρομίων ανεμπόδιστης κίνησης πεζών με προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ, σε συνολικό μήκος 4.12 χλμ. επί της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κισσάμου (1.490m εντός της ΔΚ Πλατανιά, 1.177m εντός της ΤΚ Κοντομαρίου και 1.450m εντός της ΤΚ Μάλεμε),
  2. την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση της οδού και των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων,
  3. την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης,
  4. τη φύτευση όπου είναι εφικτό υψηλού πρασίνου και
  5. την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, κάγκελα και στάσεων λεωφορείου).
  6. τη μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση