HomeΚΡΗΤΗΣυλλαλητήριο στην σκιά καταλήψεων – Γονείς και μαθητές διεκδικούν καλύτερη παιδεία

Συλλαλητήριο στην σκιά καταλήψεων – Γονείς και μαθητές διεκδικούν καλύτερη παιδεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν στις 12 το μεσημέρι και στο Ηράκλειο γονείς και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας.

Η διαμαρτυρία γίνεται την ώρα που δεκάδες σχολεία σε όλη την Κρήτη τελούν υπό κατάληψη. Από τα συνολικά 51 σχολεία τα 32 είναι  στο νομό Ηρακλείου, 9 στα Χανιά, 7 στο Λασίθι και 3 στο Ρέθυμνο.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου καλεί μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν.
Σε ανακοίνωση της εξάλλου η Ένωση γονέων μαθητών του Δήμου Χερσονήσου τονίζει: «Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δ.Χερσονήσου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών. Τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας οδηγούν όλους στο δρόμο του αγώνα. Τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, τα 30άρια τμήματα, τα κλειστά σχολεία είναι η πραγματικότητα της ελληνικής εκπαίδευσης του 21ου αιώνα, για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις που υλοποιούν αντιδραστικές αποφάσεις για την εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Μαζί με τα παιδιά μας διεκδικούμε να λυθούν εδώ και τώρα τα σοβαρά και άμεσα προβλήματα των κενών, της υποχρηματοδότησης και του κτιριακού.
Καλούμε κάθε γονέα να παλέψει για το πολύτιμο αγαθό της μόρφωσης, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου».
Η Ένωση καλεί σε συμμετοχή στην πλατεία Ελευθερίας.

Aνάλογες διαμαρτυρίες οργανώνονται την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση