HomeΚΡΗΤΗΔεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη – Οι αλλαγές των δρομολογίων των Μινωικών

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη – Οι αλλαγές των δρομολογίων των Μινωικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και της Κρήτης, τη Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ,

Οι λιμενεργάτες αντιδρούν  «στη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών», που «δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

Σε ανακοίνωση της ΠΝΟ επισημαίνεται ότι  «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές»

Η απεργία ξεκινάει στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ζητά, επίσης, την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των ελλήνων εργαζομένων, διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

Οι αλλαγές των δρομολογίων των Μινωικών

Σε τοπικό επίπεδο τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων.

Ειδικότερα, οι Μινωικές Γραμμές γνωστοποιούν ότι  στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς, ακυρώνονται οι αναχωρήσεις της Δευτέρας 02.11.2015 και της Τρίτης 03.11.2015, τόσο από το λιμάνι του Ηρακλείου (21.30) όσο και από το λιμάνι του Πειραιά (21.00).

Από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς, θα επανέλθουν στα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους:

  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21.30, H/S/F FESTOS PALACE
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21.00, H/S/F KNOSSOS PALACE

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση