HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: «Την Αριστερά την έφερε ο λαός μας με τους αγώνες και την ψήφο του»

Ν. Ηγουμενίδης: «Την Αριστερά την έφερε ο λαός μας με τους αγώνες και την ψήφο του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναφέρθηκε στο πολιτικό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Σύμφωνα με το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας «ο «κακός ΣΥΡΙΖΑ» ήρθε με ψέματα και στηριζόμενος σε ψέματα. Ήρθε απροετοίμαστος και χωρίς σχέδιο. Και τι πρέπει να κάνει ο λαός μας σε αυτή τη κατάσταση; Να απομονώσει το ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναγυρίσουμε στον όμορφο κόσμο, τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο, όπως ήταν προ ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι όχθη από τη Νέα Δημοκρατία με τη βασική διαφορά να εντοπίζεται στον πολιτικό προσανατολισμό και την πολιτική κατεύθυνση: «Θα ακολουθήσουμε πολιτική με κοινωνικό πρόσημο; Ή πολιτική με κοινωνική αναλγησία; Ευημερία των αριθμών ή ευημερία της κοινωνίας; Προστασία των κερδών της ολιγαρχίας ή προστασία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου υπογράμμισε ότι το σημερινό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, έτσι ώστε να καταστεί διαχειρίσιμο, οριοθετεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Απευθυνόμενος στους χαρακτηρισμούς της Αντιπολίτευσης απέναντι στην Αριστερά, σημείωσε ότι «την Αριστερά την έφερε ο λαός μας με τους αγώνες και την ψήφο του, πέρα και ενάντια στην θέληση των εταίρων μας», ενώ σχετικά με τη προοπτική που χαράσσει η σημερινή Κυβέρνηση ανέφερε ότι «η προοπτική που χαράσσει η Αριστερά για την Ελλάδα δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι ένας δύσκολος δρόμος. Αυτό είναι το αντίτιμο μιας ελπιδοφόρας προοπτικής. Αν αυτή η προοπτική θα είναι νικηφόρα είναι θέμα συσχετισμού δυνάμεων, συνεχούς προσπάθειας της Κυβέρνησης, συνεχούς αγώνα της κοινωνίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση