HomeΚΡΗΤΗH Ι.Καρανδινάκη στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή

H Ι.Καρανδινάκη στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ι.Καρανδινάκη από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας του Παραρτήματος Χανίων ορίστηκε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης : «Το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά από παρέλευση πολλών ετών με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Στην ίδια απόφαση ορίζονται και τα μέλη που απαρτίζουν το ΕΣΚΑ (ΦΕΚ 748/21.10.2015 – ΥΟΔΔ). Μεταξύ των μελών, Τακτικό Μέλος και μία εκ των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών για όλη την Ελλάδα είναι και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η οποία εκπροσωπείται διά της Προέδρου της κας Ιωάννας Καρανδινάκη.

unnamed

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Νόμου 2251/94, όπως ισχύει, το ΕΣΚΑ αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο. Το ΕΣΚΑ εκφράζει τις θέσεις των φορέων της αγοράς και των καταναλωτών επί θεμάτων ανταγωνιστικής λειτουργίας της αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, υποβάλλει, αρμοδίως, προτάσεις για την προώθηση των εννόμων συμφερόντων τους και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και εκδίδει γνωμοδοτήσεις επί θεμάτων σχετικών με την αγορά και τους καταναλωτές και, ιδίως, επί νομοσχεδίων και διατάξεων που αφορούν στους καταναλωτές.

Η Ένωσή μας ως τακτικό μέλος του ΕΣΚΑ διαθέτει ευρεία δικτύωση στις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη δραστηριοποίηση των Τοπικών της Παραρτημάτων, έχει δε, τη δυνατότητα να αναδείξει καταναλωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ξεχωριστά κάθε τοπική κοινωνία.

Καλό θα ήταν το καταναλωτικό κοινό ευρύτερα και τα μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων να γνωρίζουν για την ανάδειξη αυτή και τη συμμετοχή μας στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς, όπου μπορούμε να προβάλλουμε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας. Το ζήτημα είναι σημαντικό στην εποχή που τα συμφέροντα όλων μας πλήττονται από παντού.

Καλείσθε όλοι οι καταναλωτές των Χανίων, μέλη μας ή μη, να καταθέστε τις απόψεις σας, τα προβλήματα και τα ευρύτερα ζητήματα που σας αφορούν ως καταναλωτές (π.χ. τραπεζικά θέματα, χρέη, ασφαλιστικά θέματα, ζητήματα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών κ.λ.π.) είτε στα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων (οδός, αριθμός),(κατά τις ημέρες και ώρες) είτε ηλεκτρονικά στο e-mail του Τοπικού Παραρτήματος [email protected]»