HomeΚΡΗΤΗ3.820 τουρίστες θα έρθουν αύριο στο Ηράκλειο – Δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι

3.820 τουρίστες θα έρθουν αύριο στο Ηράκλειο – Δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

3.820 τουρίστες αναμένεται αύριο να πατήσουν το… πόδι τους στο λιμάνι του Ηρακλείου με δύο κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για τα MSC Opera και Rotterdam που «κλείνουν» τον – γεμάτο κρουαζιερόπλοια μήνα – Οκτώβριο με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον Οκτώβριο κατέπλευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου δεκάδες κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας πάνω από 50.000 τουρίστες που έμειναν εντυπωσιασμένοι από το Ηράκλειο.

IMAG8301

Πάνω από 5.000 τουρίστες έφτασαν χθες στο Ηράκλειο

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε χθες, Πέμπτη, για πρώτη φορά – όγδοο maiden call για το 2015 – το κρουαζιερόπλοιο Aida Bella της εταιρείας Aida Cruises με 2.300 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος.

Στο λιμάνι κατέπλευσαν επίσης την ίδια μέρα το κρουαζιερόπλοιο MSC Sinfonia της εταιρείας MSC Cruises με 1.850 επιβάτες και 646 μέλη πληρώματος καθώς επίσης και το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia της εταιρείας Celestyal Cruises με 884 επιβαίνοντες και 540 μέλη πληρώματος το οποίο πραγματοποιούσε το τελευταίο ταξίδι του για την χρονιά αυτή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

IMAG8299

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής με παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου μας και ακουσμάτων Κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου Ο.Λ.Η. Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο του Aida Bella, κ. David Adrian, στο πλοίο όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών. Στον πλοίαρχο του MSC Sinfonia» ένα μικρό δέντρο ελιάς δωρίθηκε ως ένδειξη καλών σχέσεων και συνεργασίας ενώ αναμνηστικό δώρο αποδόθηκε στον πλοίαρχο του Celestyal Olympia με τη συνοδεία ευχών για ανανέωση των συναντήσεων για την επόμενη χρονιά.

IMAG8296

Ακόμα, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη  28 Οκτώβρη, το κρουαζιερόπλοιο Silver Wind της εταιρείας Silversea Cruises, μιας εταιρείας υψηλών προδιαγραφών, κατέπλευσε έκτακτα στο λιμάνι μας το οποίο και παρέμεινε από τις 13.00 έως τις 20.00. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις τεσσάρων ωρών, ο Οργανισμός για μια ακόμα φορά ενεργοποίησε άμεσα τις διαδικασίες και τον μηχανισμό υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου, ακόμα και σε ημέρα αργίας, καταφέρνοντας να βρεθεί σε πλήρη ετοιμότητα παρόλο που ειδοποιήθηκε αργά για την συγκεκριμένη άφιξη.

Πολύ καλός μήνας και ο Νοέμβριος

Πάνω από 28.400 τουρίστες αναμένεται να έρθουν το Νοέμβριο στο λιμάνι του Ηρακλείου με κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για ένα νούμερο αρκετά σημαντικό καθώς – όπως φαίνεται – οι προσπάθειες της διοίκησης του ΟΛΗ αποφέρουν καρπούς ως προς την χειμερινή κρουαζιέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση