HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει ο δρόμος για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική συνάντηση για τις πρόσφατες ευνοϊκές εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων, του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και των αποζημιώσεων για συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νότης Μαριάς.

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη που υπήρξε στην εθνική μας υπόθεση στις 15 Οκτωβρίου, όταν στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -μετά από αρκετές αντεγκλήσεις- έγινε τελικά δεκτή η πρόταση του Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)  για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το γεγονός, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο να κληθεί η Γερμανία επισήμως για πρώτη φορά να λογοδοτήσει για την παράνομη και προκλητική της άρνηση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα που αφορούν ειδικότερα:

1.Τις Πολεμικές Επανορθώσεις.

2.Το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

3.Τις αποζημιώσεις των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και στα εκατοντάδες μαρτυρικά χωριά και πόλεις της πατρίδας μας.

4.Τις αποζημιώσεις των συγγενών των χιλιάδων θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο Άουσβιτς, στο Νταχάου και στα υπόλοιπα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

5.Την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών καθώς και των έργων πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι άνοιξε ο δρόμος για τη δημόσια, έγγραφη και επίσημη τοποθέτηση της Γερμανίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στα πλαίσια αυτά –συμπλήρωσε- θα ανοίξει επιτέλους ένα διεθνές forum στο οποίο θα κληθεί να τοποθετηθεί η Ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φυσικά οι Πολιτικές  Ομάδες της Ευρωβουλής και οι Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Αναφορών.

Ο Νότης Μαριάς συζήτησε με τον Πρόεδρο της Βουλής τις δυνατότητες που αποκτά πλέον η Ελληνική διεκδίκηση, τονίζοντας ότι «πρόκειται για σημαντική νίκη, καθώς έτσι σηματοδοτείται η λήξη της εποχής της μυστικής διπλωματίας και των κατ΄ ιδίαν ανεπισήμων συναντήσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Μιλώντας για την συνάντηση στον Νίκο Μπογιόπουλο και στον Real FM ο Νότης Μαριάς είπε ότι σύντομα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καλέσει με επιστολές της την Κομισιόν, την Ελληνική και τη Γερμανική Κυβέρνηση για να εξετάσει επισήμως το θέμα. «Σκοπός μας είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία από την Ελληνική πλευρά και στην βάση αυτή ενημέρωσα ήδη τον πρόεδρο της Βουλής και θα επιδιώξω άμεσα συνάντηση και με τον Υπουργό Εξωτερικών» είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση