HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για την εξοικονόμηση ενέργειας

Με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για την εξοικονόμηση ενέργειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας ενημερώθηκε σήμερα, Παρασκευή, το προσωπικό του Δήμου Χανίων, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Ενέργειας Χανίων».

Στην ενημερωτική συνάντηση, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Γεώργιος Φραγγεδάκης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» υλοποιεί με επιτυχία ένα σημαντικό έργο για την πόλη των Χανίων, που ολοκληρώνεται εντός του 2015 και στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας με πολλαπλές επεκτάσεις, οι οποίες συνοψίζονται στην εξοικονόμηση πόρων και στο περιβαλλοντικό όφελος, που προκύπτει.

exikonomo

Βασικοί άξονες

Οι βασικοί άξονες του έργου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υλοποίησης, είναι :

  • Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και Αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών και κουφωμάτων του Δημαρχείου.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων του Δημαρχείου και Αναβάθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης καθώς και Αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού.
  • Αναβάθμιση του συστήματος φυσικού / τεχνητού φωτισμού του Δημαρχείου.
  • Έργα εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό – Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας.
  • Μελέτες Αστικής Κινητικότητας και Συγκοινωνιακές Μελέτες με χρήση μικρών αστικών λεωφορείων στην πόλη των Χανίων.
  • Δικτύωση και ενημέρωση ενεργειακών υπευθύνων και υπαλλήλων του Δήμου
  • Γενικές και ειδικές δράσεις επικοινωνιακής στρατηγικής, που περιλαμβάνουν ημερίδες καθώς και πρωτοποριακό web-site:www.savenergy-chania.gr, με καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης των δεδομένων ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου on-line και πρόσβαση σε κάθε χρήστη.

Ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί στην εφαρμογή των παραπάνω παρεμβάσεων σε ένα παλαιό κτίριο, όπως αυτό της Λ. Κυδωνίας, ενώ μέσω των ενεργειών δημοσιότητας ωθούνται οι πολίτες στη χρήση παρόμοιων παρεμβάσεων στα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα τη γενικότερη οικονομία πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

exikonomo2

Τέλος, ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13/11/15 με τη συμμετοχή επιλεγμένου αριθμού καλεσμένων και ενδιαφερόμενων στα θέματα ενέργειας σε χώρο, που θα ανακοινωθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση