HomeΚΡΗΤΗΑνέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για το ασφαλιστικό -Πετρόπουλος και Κεγκέρογλου «τσακώθηκαν» για την επιτροπή σοφών

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για το ασφαλιστικό -Πετρόπουλος και Κεγκέρογλου «τσακώθηκαν» για την επιτροπή σοφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιπαράθεση, με αιχμή το ασφαλιστικό σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου και του βουλευτή τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με αφορμή τη σφαίρα που είχε σταλεί στην πρόεδρο της «Επιτροπής Σοφών» τις προηγούμενες μέρες οι δύο άντρες είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση, με τον κ. Πετρόπουλο να χαρακτηρίζει ατόπημα, τις αναφορές του Κεγκέρογλου ότι, η ηγεσία του υπουργείου θα είναι ηθικός αυτουργούς αν συμβεί οτιδήποτε στα μέλη της Επιτροπής και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τον αποκαλεί «μόνιμο προβοκάτορα».

«Έκανε ατόπημα ο κ. Κεγκέρογλου. Δεν περίμενα να προσφέρει στήριξη σε αυτούς που απειλούν, μεταθέτοντας την ευθύνη στη κυβέρνηση. Αντί να αποδοκιμάσει εκείνους που απειλούν μέσα από σκοτεινά κανάλια και έρχονται να χρησιμοποιήσουν πολιτικές τρομοκρατίας, βρίσκει πολιτική ευθύνη στη δική μας κυβέρνηση. Τέτοια στήριξη δεν θα την περίμεναν ούτε οι ίδιοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος ενώ σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε:

«Έχετε πρόβλημα. Κάθε φορά την πατάτε. Να προσέχετε, μαζευτείτε κ. Κεγκέρογλου, θα το μάθετε το μάθημα σας».

Νωρίτερα, ο κ. Κεγκέρογλου είχε υποστηρίξει ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις.

«Πρέπει με αίτημα σας να συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Μην καλύπτεστε πίσω από την Επιτροπή Σοφών. Τις προηγούμενες μέρες είχε σταλεί μια σφαίρα στην πρόεδρο της Επιτροπής. Περιμένω από το υπουργείο σας να πάρει θέση. Η πολιτική ευθύνη είναι του υπουργείου και θα είναι ο ηθικός αυτουργός για οτιδήποτε συμβεί στα μέλη της. Η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και των ίδιων των μελών και των οικογενειών τους», είχε υποστηρίξει ο κ. Κεγκέρογλου.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα, απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι 14 προγράμματα της κοινωνικής προστασίας έχουν βαλτώσει.

«Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται θόρυβος από την αντιπολίτευση για ευθύνες που δεν έχει αυτή η κυβέρνηση, η οποία έρχεται να διαχειριστεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο που εσείς, με τις δικές σας πολιτικές δημιουργήσατε. Θα δείτε συνολικά την πολιτική μας να εξελίσσεται με ευαισθησία, θα χτυπηθεί η τεράστια φοροδιαφυγή για την στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε:

«Οι πιστώσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 θα είναι τέτοιες που θα καλύπτονται πλήρως οι δαπάνες για την μεταρρύθμιση στην κοινωνική ασφάλιση. Θα το δείτε σύντομα, ότι αυτή η κυβέρνηση πραγματικά δείχνει κοινωνική ευαισθησία, θα στηρίξει τους αδύναμους και φτωχούς και θα διαψευστούν όλα αυτά που ακούγονται».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση