HomeΚΡΗΤΗΗχηρό «όχι» των αγροτών της Κρήτης – Φωτογραφίες από την μηχανοκίνητη πορεία

Ηχηρό «όχι» των αγροτών της Κρήτης – Φωτογραφίες από την μηχανοκίνητη πορεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροντοφωνάζουν «όχι στην υπερφορολόγηση» οι αγρότες όλης της Κρήτης που αυτή την ώρα βρίσκονται στο Ηράκλειο με αφορμή το παγκρήτιο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από νωρίς το πρωί οι αγρότες – σε κάθε γωνιά του νησιού – ανέβηκαν στα τρακτέρ και τα αγροτικά τους και ξεκίνησαν για το Ηράκλειο.

Πρώτος σταθμός ήταν το Παγκρήτιο Στάδιο όπου συγκεντρώθηκαν και ομόφωνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Η πορεία

Πλήθος αυτοκινήτων και τρακτέρ έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αγρότες με μαύρες σημαίες, συνθήματα και πανό διαμαρτύρονται για την «άδικη» όπως λένε φορολογία που αναμένεται να τους επιβληθεί.

AGROTES POREIA (1) AGROTES POREIA (2)

 

Η πορεία που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη ξεκίνησε από το Παγκρήτιο Στάδιο και θα λήξει στην πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή που πραγματοποιούν οι αγρότες με τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ τους είναι: λεωφόρος 62 Μαρτύρων, λεωφόρος Καλοκαιρινού, λεωφόρος Δικαιοσύνης και θα καταλήξουν στην πλατεία.

AGROTES POREIA (3) AGROTES POREIA (4)

AGROTES1

Οι στόχοι

Οι αγρότες έχουν δύο στόχοι που θέλουν να πετύχουν από το σημερινό συλλαλητήριο.

Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή – με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πλήθος κόσμου.

AGROTES POREIA (6)

AGROTES POREIA (5)

Δεύτερος στόχος είναι ο … ήχος των τρακτέρ της Κρήτης και τα συνθήματα των αγροτών να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και το κυβερνητικό επιτελείο, στέλνοντας μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας και αναβρασμού για τη σκληρή φορολογία που οδηγεί στην εξαφάνιση και αλλοίωση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, που μαζί με τον τουρισμό, την έρευνα και τεχνολογία και τη ναυτιλία, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

AGROTES POREIA (7) AGROTES POREIA (8) AGROTES POREIA (9) AGROTES POREIA (10)

Διαφήμιση
Διαφήμιση