HomeΚΡΗΤΗΟι γονείς των μαθητών στο Ηράκλειο, στηρίζουν τους αγρότες

Οι γονείς των μαθητών στο Ηράκλειο, στηρίζουν τους αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των αγροτών της Κρήτης που κατέρχονται σήμερα σε μεγάλη κινητοποίηση, τάσσεται με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών νομού Ηρακλείου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Όπως επισημαίνεται το γονεϊκό κίνημα στο Ηράκλειο «συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν τα ήδη χαμηλά εισοδήματά τους, που πλήττουν άμεσα τους ίδιους και τις οικογένειες τους».

Μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση

Στο ίδιο μήνυμα συμπαράστασης η Ομοσπονδία Γονέων τονίζει: «Τα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές οδηγούν στην εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, στο ξεπούλημα της αγροτικής γης, στην κυριαρχία μεγάλων εταιρειών στον πρωτογενή τομέα και στη διατροφική εξάρτηση μας από παγκόσμια ολιγοπώλια».

Για το λόγο αυτό, καλούν τις ενώσεις του Συλλόγους Γονέων αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, υπογραμμίζοντας «οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους αγρότες όχι μόνο γιατί αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, αλλά γιατί και η δική μας επιβίωση, η επιβίωση και το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή, αφού είναι θέμα διατροφικής αυτάρκειας και ασφάλειας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση