HomeΚΡΗΤΗΜε πένθιμα ρούχα παρέλασαν μαθητές μουσικού σχολείου στα Χανιά

Με πένθιμα ρούχα παρέλασαν μαθητές μουσικού σχολείου στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με παρέλαση τμημάτων σχολείων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φοιτητών, παραδοσιακών συλλόγων, εθελοντικών ομάδων προσκόπων και αγημάτων από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων κορυφώθηκαν στα Χανιά οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του « Όχι».

Φορώντας μαύρα ρούχα συμμετείχαν στην παρέλαση οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου τιμώντας με τον τρόπο αυτό την μνήμη συμμαθητή τους που «έφυγε» από τη ζωή πριν από 5 μήνες πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης , ενώ στην παρέλαση συμμετείχαν και οχήματα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που συντηρούν μέλη του συλλόγου ιστορικών οχημάτων Κρήτης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ και οι επίσημοι την παρακολούθησαν από ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρίς,ωστόσο,να έχει στηθεί εξέδρα.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί με την επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο Φρούριο Φιρκά ενώ ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης που αναφέρθηκε στο διπλό όπως τόνισε μήνυμα της σημερινής επετείου.

«Σήμερα το καθήκον είναι διπλό. Να φράξουμε το δρόμο στην αναβίωση της λογικής και της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής που πατώντας στην οικονομική κρίση προσπαθεί να επαναφέρει από την πίσω πόρτα τον ναζισμό και το φασισμό μέσα στη ζωή μας. Και το δεύτερο να συνεχίσομε τον αγώνα για να ξαναστήσομε την Ελλάδα στα πόδια της , να φύγομε από την επιτροπεία , να σπάσουμε την θηλιά του χρέους και να ξαναβάλομε την Ελλάδα στο δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ένας προσωρινός συμβιβασμός δεν σημαίνει ότι χάνεις τον πόλεμο για αυτό συνεχίζουμε, παλεύουμε κάθε μέρα με κάθε δύναμη της ψυχής και της καρδιάς μας για να γίνουν όλα αυτά που είπα προηγουμένως», είπε ο κ Πολλάκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση