HomeΚΡΗΤΗΤην εθνική επέτειο γιόρτασε η Βιάννος

Την εθνική επέτειο γιόρτασε η Βιάννος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβριου στον Δήμο Βιάννου. Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου και τα Σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Βιάννου Φώτης Σακελαρίου .

viannos

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. Μανόλης Συντιχάκης.

Παρέλαση

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε:

«Σήμερα είναι μέρα μνήμης και ύψιστης τιμής για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τη δική μας ελευθερία και για το ιδεώδες της Δημοκρατίας. Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τιμή και να διδαχθούμε από το ένδοξο παρελθόν μας ώστε να αποτελέσει εφαλτήριο δημοκρατικής αφύπνισης και να ξαναγράψουμε ως Έλληνες νέες σελίδες δόξας. Η νέα γενιά ξέρει να τιμά, να αναγνωρίζει και να αποδίδει τα εύσημα, είναι μια γένια που επιβάλλεται να έχει μέλλον ισχυρό με προοπτικές για ευημερία και ανάπτυξη. Χρόνια Πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή παρέλαση».

viannos2

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου που λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία, και συγκεκριμένα στην Έμπαρο, στην Άρβη στα Αμιρά, και στην Ψαρή Φοράδα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση