HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι αιτήσεις αναδιάρθρωσης αμπελιών και στα Χανιά

Ξεκινούν οι αιτήσεις αναδιάρθρωσης αμπελιών και στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμπληρωματικές αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων, μπορούν να υποβάλλουν και οι αμπελουργοί των Χανίων, όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το συμπληρωματικό πρόγραμμα έως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

Προϋποθέσεις

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως από τον δικαιούχο παραγωγό ή με επικυρωμένη εξουσιοδότηση εάν κατατίθενται από τρίτους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις :

  1. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.
  2. Η έκταση των προς αναδιάρθρωση αμπελοφυτειών να είναι τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα, να είναι νόμιμες και να εμφανίζονται στη βάση δεδομένων του νέου αμπελουργικού Μητρώου.
  3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα πέντε (5) έτη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1) Αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας

2) Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

3) Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση, εφόσον εγκριθεί, να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση έως 28 Φεβρουαρίου 2016 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα / δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.

4)Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

5) Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου ΑΤΕ, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

6) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου – παραγωγού.

7) Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Σε περιπτώσεις αδυναμίας προσκόμισης τίτλων κυριότητας μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης, από το αντίτυπο που φέρει τη σήμανση παραλαβής του υπαλλήλου της αρμόδια Δ.Ο.Υ., στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι το παραπάνω αντίγραφο είναι ακριβές και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό είναι αληθή.

Για τα μη ιδιόκτητα αμπελοτεχμάχια

Για τα μη ιδιόκτητα αμπελοτεμάχια οι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια.

Για φυτεύσεις με δικαίωμα από το αποθεματικό ή με δικαίωμα αναφύτευσης εκτός των ανωτέρω και: την έγκριση του αντίστοιχου δικαιώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων τηλ. 2821346552 2821346553 2821346516 καθώς και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Κισσάμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση