HomeΚΡΗΤΗΟ Νότης Μαριάς κατά της «Μερκελικής λιτότητας»

Ο Νότης Μαριάς κατά της «Μερκελικής λιτότητας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα αδιέξοδα που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη η «Μερκελική πολιτική» λιτότητας αναφέρθηκε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 7/10/2015.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε την άποψη Katainen για τόνωση των αγορών μέσω της ένωσης κεφαλαιαγορών  και αντέκρουσε την επιχειρηματολογία  περί τόνωσης των επενδύσεων λέγοντας «Εγώ θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο δεν λύνεται το ζήτημα του χρέους. Ένα χρέος το οποίο έχει χτυπήσει όλες τις οικονομίες, όχι μόνο τις οικονομίες του Νότου, όχι μόνο την Ιταλία,  ακόμη και τη Γαλλία».

Μάλιστα ο κ Μαριάς αναφέρθηκε και στη στάση που τηρεί ο Γάλλος πρόεδρος λέγοντας: ότι «και η Γαλλία έχει πρόβλημα με το χρέος και απ’ ό,τι ακούσατε ο κύριος Hollande κάτι πήγε να ψελλίσει για τη ρύθμιση του Ελληνικού χρέους -το οποίο θα φτάσει στο 206% του ΑΕΠ το 2016- αλλά η κυρία Μέρκελ που κρατάει το τιμόνι της «γερμανικής Ευρώπης» ήταν σιωπηρά παγερή και με νόημα».

Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε ακόμη πιο φανερή την σχέση μεταξύ «Μερκελικής» λιτότητας και μείωσης των επενδύσεων. Υποστήριξε πως «επενδύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, όσο συνεχίζεται η λιτότητα, όσο έχουμε υποκατανάλωση, όσο έχουμε φτώχεια κι όσο η κυρία Μέρκελ -παρά τις διαμαρτυρίες των ίδιων των ευρωβουλευτών- παραμένει σταθερή στην πολιτική της.

«Επιλύστε πρώτα τα θέματα αυτά και μετά θα έχετε επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση