HomeΚΡΗΤΗΕλεύθεροι δημότες: Όμηρος των πελατειακών σχέσεων ο Δήμος Μαλεβιζίου

Ελεύθεροι δημότες: Όμηρος των πελατειακών σχέσεων ο Δήμος Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον έλεγχο που διενεργεί το ΣΔΟΕ στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος και αθλητισμού αναφέρεται με ανακοίνωση της η παράταξη «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» υποστηρίζοντας ότι  «Ο δήμος Μαλεβιζίου όμηρος της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται:  «Ένα νέο οδυνηρό κεφάλαιο στη ραψωδία της αδιαφάνειας, των πελατειακών σχέσεων, του παραγοντισμού και της κακοδιαχείρισης, γράφεται αυτές τις ημέρες στο δήμο Μαλεβιζίου, με κορυφή του παγόβουνου το ΔΟΠΠΑΜ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Μαλεβιζίου).

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, -που δε χωρούν αμφισβήτησης- προκύπτει ταμειακό έλλειμμα στο Μουσείο Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, για τα έτη 2013, 2014 και στο μεγαλύτερο μέρος του έτους 2015. Επιπρόσθετα δε, την οικονομική διαχείριση  του μουσείου ερευνά το ΣΔΟΕ.

Τον εν λόγω οργανισμό βαραίνουν επίσης πρακτικές «μπακάλικου» στις διαδικασίες που ακολουθεί, για την πραγματοποίηση των διαφόρων εκδηλώσεων. Καμία τεχνική μελέτη δεν εκπονείται, καταργούνται ετσιθελικά ο υπηρεσιακοί κανόνες και καλείται το διοικητικό συμβούλιο εκ των υστέρων να συναινέσει σε πράγματα, που ούτε έχει ενημερωθεί, ούτε έχει αποφασίσει.

Ο δήμος Μαλεβιζίου αν και γνώριζε επίσημα για το έλλειμμα στο ταμείο του μουσείου στο Φόδελε από τις 29 Σεπτεμβρίου 2015, αντέδρασε και ζήτησε την  παραίτηση του προέδρου του ΔΟΠΠΑΜ μόνο μετά την εμπλοκή του ΣΔΟΕ στην υπόθεση! (Εκ των υστέρων επιχειρήθηκε να καλυφτεί και το έλλειμμα στο ταμείο…)

Η δημοτική αρχή γνώριζε επίσης από τα μέλη της συμπολίτευσης στο ΔΣ του ΔΟΠΠΑΜ, πολλά από τα οποία έχουν παραιτηθεί –μεταξύ αυτών και η αντιπρόεδρος- για τις πρακτικές  και μεθοδεύσεις «διευθέτησης» των διαφόρων εκδηλώσεων του Οργανισμού.

Όπως είναι φανερό η δημοτική αρχή φέρει βαρύτατες ευθύνες στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής. Το ελάχιστο για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί είναι για αδικαιολόγητη ολιγωρία και το χειρότερο για προσπάθεια συγκάλυψης.

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου καταγγέλλοντας από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, επίσημα και δημόσια με δελτίο τύπου ήδη από τις 02 Μαρτίου 2015 το καθεστώς αδιαφάνειας στο δήμο, τόσο όσον αφορά στο μόνιμο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, όσο και στις πρακτικές των οργανισμών του δήμου, όπως ο ΔΟΠΠΑΜ, επισημαίναμε το τεράστιο θέμα που προέκυπτε. Τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στο συμβούλιο του ΔΟΠΠΑΜ οι εκπρόσωποί μας κατήγγειλαν τις πρακτικές αδιαφάνειας, νεποτισμού και την πελατειακή λογική που διέπει το δήμο.

Η ανάληψη των ευθυνών δε σταματάει ούτε τελειώνει με την παραίτηση του προέδρου του ΔΟΠΠΑΜ.  Καλούμε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να πράξουν με ταχύτητα και σε βάθος το καθήκον τους, όπως επίσης και τα μέλη της συμπολίτευσης στο δήμο να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση